ofwel...

D'n Berry

Wat begin jaren negentig is begonnen als een hobby, is in al die jaren uitgegroeid naar een passie.

Het begin

Van samen wonen tot passie voor koken sinds 1990

Hannie en ik gingen samenwonen en moesten dus voor ons eigen potje zorgen. Destijds was ik timmerman, s’morgens vroeg uit de veren maar ook op tijd thuis. Hannie was later thuis dus zorgde ik voor het eten. 

Al gaande weg werd het echt een hobby om toch iedere keer weer iets te verzinnen voor het eten. De interesse was gewekt en de eerste workshops werden gevolgd bij de Rooi Pannen in Tilburg. Later volgden nog allerlei cursussen van koken voor gevorderden, Italiaanse-, internationale-, oosterse keuken, workshop in Turnhout, patisserie en bij een echte kookclub.

Van het een komt het ander...

Als men echter weet wat je kan dan weten ze je ook altijd te vinden. Zo kwam ik terecht bij een verpleeghuis bij ons in het dorp als vrijwilliger. S’ middags in de keuken met een professionele kok de voorbereidingen treffen en s’ avonds het menu serveren aan de bewoners met de familieleden die ze uit mochten uitnodigen. Een ware happening voor deze mensen die door hun handicap toch beperkt zijn en een goede leerschool voor mijzelf. 

Via dit verpleeghuis ben ik terecht gekomen bij “De Guldenakker”. Een verzorgingshuis voor ouderen waar ik nu 5 keer per jaar een compleet menu verzorg voor maximaal 40 personen. Hiervoor regel ik dan alles en maak alle gerechten zelf. Met behulp van een fantastische groep vrijwilligers serveren we dan een 4–gangen menu inclusief amuse. Meestal duurt het maar een dag voordat de inschrijflijst vol is!

Workshops

Ook verzorg ik samen met Hannie kinder-kook workshops.

En meer...

Ik sta altijd open voor leuke frisse ideeën. Zo ook deze: