ofwel...
D'n Berry
Het begin
Van samen wonen tot passie voor koken sinds 1990
Hannie en ik gingen samenwonen en moesten dus voor ons eigen potje zorgen. Destijds was ik timmerman, s’morgens vroeg uit de veren maar ook op tijd thuis. Hannie was later thuis dus zorgde ik voor het eten.
Van het een komt het ander...
Als men echter weet wat je kan dan weten ze je ook altijd te vinden. Zo kwam ik terecht bij een verpleeghuis bij ons in het dorp als vrijwilliger. S’ middags in de keuken met een professionele kok de voorbereidingen treffen en s’ avonds het menu serveren aan de bewoners met de familieleden die ze uit mochten uitnodigen. Een ware happening voor deze mensen die door hun handicap toch beperkt zijn en een goede leerschool voor mijzelf.
Via dit verpleeghuis ben ik terecht gekomen bij “De Guldenakker”. Een verzorgingshuis voor ouderen waar ik nu 5 keer per jaar een compleet menu verzorg voor maximaal 40 personen. Hiervoor regel ik dan alles en maak alle gerechten zelf. Met behulp van een fantastische groep vrijwilligers serveren we dan een 4–gangen menu inclusief amuse. Meestal duurt het maar een dag voordat de inschrijflijst vol is!
Workshops
- Appel-crumble maken
- Zelf pasta maken
En meer...
Ik sta altijd open voor leuke frisse ideeën. Zo ook deze:
- Een speurtocht door de wijk en daarna alles lekker opeten.
- Eindejaarbijeenkomst voorzien van een leuk buffet?